{ "title": "Domates Mücveri", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/Domates-Mucveri-28.jpg", "date": "21.01.2024 02:00:20", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "Domates mücveri hem lezzetli hem hafif diğer taraftan sunumu güzel ve sofralarınızı süsleyecek harika bir sebze yemeğidir. Dostlarınıza vereceğiniz yemeklerde lezzetli bir aperatif olarak gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Ayrıca yapımı oldukça kolay ve fırında çabuk pişen nefis bir yemektir. Kalorisi çok az olduğu için diyet yapanların en çok tercih ettiği yemekler arasındadır. Domates mücverini hazırlama aşaması olarak 10-15 dakika verilebilir. Pişme süresi olarak 30 -35 dakikadır. Tadı damağınızda kalacak domates mücverinin malzemelerine bir göz atalım.

Domates mücveri için gerekli malzemeler
Domates mücveri Nasıl Yapılır?

1 kg domatesin kabuklarını soyup, çekirdeklerini komple çıkarttıktan sonra içini oyun ve suyunu süzün. Bütün domatesler bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Tüm domatesleri bu şekilde çekirdeklerini çıkarttıktan sonra ince ince doğrayın. Diğer tarafta yarım bağ maydanozu yıkayıp, ince ince kıyın. Ayrıca 4 adet yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. İnce ince doğradığımız domateslerin üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra ardından 1,5 su bardağı ekmek içi kırıntılarını koyun. Kıyılmış maydanozu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekledikten sonra tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Ocağa ve fırına dayanıklı kabı hafif yağladıktan sonra yağı kızdıralım. Karıştırdığımız tüm malzemeleri kabın içerisine dökelim ve eşit miktarda kaba yayalım malzemeleri. Önceden ısıtılan 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 -35 dakika pişirelim. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarın ve domates mücverini kare şeklinde keserek servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyetle yemeğiniz dileğiyle.

" } ] }