{ "title": "Fırında Kabak Mücver", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/firinda-kabak-mucver(1).jpg", "date": "20.01.2024 18:50:54", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Fırında Kabak Mücveri, Pazar kahvaltılarınız ve misafirleriniz için tercih edebileceğiniz oldukça sağlıklı bir mücver tarifidir. Sağlıklı olması kızartma yapılmadığı ve içinde sebze olduğu içindir.

Fırında Kabak Mücveri Tarifinin Malzemeleri
Fırında Kabak Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabakları rendeleyip suyunu iyice sıkın. Dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı ince ince doğrayın. Uygun bir karıştırma kabının içine iki adet yumurtayı, iki çay bardağı yoğurdu ve iki çay bardağı sıvı yağını alıp iyice çırpın ardından rendelenmiş kabakları ve ince ince doğramış olduğunuz dereotu, maydanozu ve yeşil soğanı ve bir su bardağı rendelemiş olduğunuz beyaz peyniri ilave edip karıştırın. Sonra bir buçuk su bardağı unu, kabartma tozunu, tuz, karabiber, pul biberi de ilave ederek iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı yağlamış olduğunuz tepsiye dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atın ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sonra üzerine isteğinize göre kaşar peyniri rendesi döküp biraz daha fırına atıp kaşarlar eriyene kadar kızartabilirsiniz. Fırından çıkarmış olduğunuz kabak mücverini dilimleyerek servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }