Fırında Kabak Mücveri, Pazar kahvaltılarınız ve misafirleriniz için tercih edebileceğiniz oldukça sağlıklı bir mücver tarifidir. Sağlıklı olması kızartma yapılmadığı ve içinde sebze olduğu içindir.
Fırında Kabak Mücveri Tarifinin Malzemeleri
Üç adet orta boy kabak
Bir buçuk su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
Bir çay bardağı yoğurt
İki adet yumurta
İki çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
İki veya üç dal yeşil soğan
Bir su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber
Fırında Kabak Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabakları rendeleyip suyunu iyice sıkın. Dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı ince ince doğrayın. Uygun bir karıştırma kabının içine iki adet yumurtayı, iki çay bardağı yoğurdu ve iki çay bardağı sıvı yağını alıp iyice çırpın ardından rendelenmiş kabakları ve ince ince doğramış olduğunuz dereotu, maydanozu ve yeşil soğanı ve bir su bardağı rendelemiş olduğunuz beyaz peyniri ilave edip karıştırın. Sonra bir buçuk su bardağı unu, kabartma tozunu, tuz, karabiber, pul biberi de ilave ederek iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı yağlamış olduğunuz tepsiye dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atın ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sonra üzerine isteğinize göre kaşar peyniri rendesi döküp biraz daha fırına atıp kaşarlar eriyene kadar kızartabilirsiniz. Fırından çıkarmış olduğunuz kabak mücverini dilimleyerek servis ediniz.