{ "title": "Fırında Patates Mücveri", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/firinda-patates-mucveri.jpg", "date": "21.01.2024 01:29:29", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Fırında Patates Mücveri, mücver her türlü sebze ile kolaylıkla ve pratik olarak hazırlanan bir lezzettir. Herkes klasik olarak kabak mücverini daha sık olarak tüketmektedir. Oysa aklınıza gelebilecek her türlü sebze ile mücver hazırlayabilirsiniz. Bol patatesli ve içerisine farklı birkaç malzeme ekleyerek mücver yapabilirsiniz. Genellikle mücveri kızartarak hazırlamak artık bir gelenek haline gelmiştir. Ancak fırında mücveri hazırladığınızda hem kalorisi daha düşük hem de çok daha lezzetli ve kıtır bir kıvam yakalamanıza yardımcı olmaktadır. Patates özellikle bir protein kaynağıdır ve besleyici olmasının dışında doyurucudur. Tek başına sadece patates tükettiğiniz zaman bile kesinlikle hiçbir şekilde açlık hissetmezsiniz. Patates mutfakların vazgeçilmez en başta olan besin maddesidir. Hangi yemeğin içerisinde patatesi kullanırsanız kullanın o yemeğiniz daha lezzetli olacaktır. İsterseniz kızartın, yemeğini yapın, tavuk ya da köfte ile hazırlayın, hatta fırında farklı malzemeler ile hazırlayın, hepsinde patates hem tat olarak hem de görsellik açısından bir numaralı favori besin ögesidir.

Fırında Patatesli Mücver İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Fırında Patatesli Mücverin Nasıl Yapılır?

Öncelikle patateslerin kabuklarını iyice yıkayalım ve ardından soyalım. Daha sonra bir tabağın içerisine rende yardımı ile patatesleri rendeleyin. Bu arada maydanoz ve dereotunu ayıklayarak güzelce yıkayın ve suyunu süzmesi için bir kenara kaldırın. Suyunu süzmüş olan dereotu ve maydanozu ince bir şekilde doğrayın, daha sonra rendelediğiniz patatesin içerisine ekleyin. Soğanın kabuklarını soyun ve ardından küçük olacak şekilde doğrayın. Eğer soğanı rendelerseniz mutlaka acı suyunu sıkarak harcın içerisine ilave edin. Diğer malzemelerin içerisine ekleyin ve bu karışımı daha geniş bir kabın içerisine alarak üzerine tuzunu, kırmızı pul biberini, karabiberini ve yumurtasını ve en son kabartma tozunu ekleyin. Bütün malzemeler birbiri ile iyice harman oluncaya kadar karıştıralım. Patates mücveri hazır olunca dikdörtgen bir fırın kabının içerisini ve kenar kısımlarını dikkatlice yağlayın. Daha sonra harcı kabın içerisine dökün ve üzerini düzeltin, önceden 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Her fırının farklı pişirme saati olmasından dolayı sadece üzeri kızarana kadar fırında kalması yeterli olacaktır. Daha sonra sunum için kare şekilde keselim ve servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }