{ "title": "Havuçlu Mücver", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/Havuclu-Mucver-93.jpg", "date": "20.01.2024 08:09:43", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Havuçlu Mücver; sağlıklı, pratik, lezzetli ve kolay bir mücver tarifidir. Mücverler bildiğiniz gibi sadece havuçları değil patates ve kabaklada yapılıyor. Kızartma olduğu için biraz ağır gibi görünse de aslında yoğurt eşliğinde yendiğinde çoğu yemekten daha hafif bir hale geliyor. Özellikle kenarlarının kıtır oluşu herkesçe beğenilen bir özelliğidir. Havuçlu mücveri et, tavuk ve balık yemeklerimizi yanında da yapabilirsiniz. Havuçlu mücveri yaparken daha hafif olmasını sağlamak için tavaya olabildiğince daha az yağ koyabilirsiniz. Özellikle son dönemlerde çıkan seramik havalar yapıştırmadan pişirmeye gercekten çok iyi. Patates kızartması gibi bol yağlı kızartmalar için çok da uygun olmasa bile köfte veya mücver gibi yiyeceklerin tavanın dibine 1-2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyarak rahatlıkla kızartabilirsiniz. Böylece hem hafif hem de sağlıklı yiyecekler pişirilebilir.

Havuçlu mücver için gerekli malzemeler
Servis önerisi için
Havuçlu Mücver nasıl yapılır?

Öncelikle havuçları yıkayıp ince ince soyun ve rendenin kalın tarafından rendeleleyin. Başka bir taraftan soğanı soyup isterseniz elinizle ince ince doğrayın veya robottan çekerek suyunu sıkıp içine koyun. Daha sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri rendesi ilave edin ve baharatları, maydanozları, ince kıyılmış dere otunu, yumurtayı, unu ve tuzu da ilave ederek iyice karıştırın. Başka bir taraftan yanmaz tava alıp içine biraz zeytinyağı koyup hafifçe kızdırın. Zeytinyağı kızdırdıktan sonra iyice karışan havuçlu mücver harcını bir kaşık yardımıyla birer birer kaşıkla koyun aralarında boşluklar bırakın ki birbirine yapışmasın. Havuçlu mücverler kızardıktan sonra arkasını çevirin ve diğer tarafında pişmesini sağlayın. Yalnız ocağın altının harlı olmamasına dikkat edin pişmeden yapabilir. Havuçlu mücver harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kızaran mücverleri havlu kâğıt serilmiş tabağın üzerine koyun. Bu işlem havuçlu mücverlerin çekmiş olduğu fazla yağı bırakmasına yardımcı olacaktır. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Üzerine yoğurt ve bir dış sarımsak dövüp ekleyerek karıştırın ve havuçlu mücver tarifinin üzerine dükün ve servis edin. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }