{ "title": "Kabak Mücver", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/Kabak-Mucver-87.jpg", "date": "20.01.2024 15:56:38", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Kabak Mücver; severek yapıp yediğimiz kabak mücver tarifini günün her saatinde rahatlıkla yenilebilir. Özellikle sabahları yapmayı tercih edilen bir yiyecek çeşididir. Kahvaltıya çağıracağınız komşu veya arkadaşınız için muhteşem bir kahvaltılık hem sağlıklı hem pratik hem de çok lezzetlidir. Yazın yaz kanallarıyla yapabileceğiniz gibi kış aylarında ise kış kabaklarıyla rahatlıkla güvenle yapıp yiyebilirsiniz. Bazı yörelerde yazın son aylarında toplanan kabaklar soğuk hava depolarında kalarak kış aylarına kadar bekletilir ve o zaman tüketilir. Bu yüzden besin değeri oldukça yüksek ve doğal yollardan üretilen kabaklar oldukça lezzetlidir. Hormon korkunuz olmadan içiniz rahat çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Üstelik az zahmetle büyük lezzetler ve harikalar yapmak artık çok kolay. Okul aralarında beslenme saatinde çocuklara koyabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bir besin olacaktır. Kantinde satılan ve içinde ne olduğunu bilmediğiniz yiyecekler yerine çocuğunuzun beslenmesinde olumlu yönde katkı sağlayan ve büyümesinde önemli ölçüde rol oynayan bir bitkidir. Kabak mücveri aynı zamanda patates gibi yiyeceklerle de çok lezzetli oluyor. Kabak mücveri aynı zamanda içine biraz kıyma da koyarak tatlandırılarak kızartılan bir yiyecek olabilir. Hafta sonunda muazzam bir kahvaltı programında muhteşem bir kabak mücveriyle sevdiklerinizi karşılayın. Neyse lafı daha fazla uzatmadan hemen kabak mücveri tarifini sizlerle paylaşalım.

Kabak Mücver için gerekli malzemeler
Kabak Mücver nasıl yapılır?

Öncelikle kabak mücver tarifi için kabaklar yıkanıp ince ince soyulur. Ardından kabaklar geniş bir kabın içine rendenin ister ince isterseniz de kalın tarafından rendeleleyin. İçine bir miktar tuz atıp karıştırın ve biraz bekleyin. Kabaklar tuzun içinde oldukça sulanacaktır. Bu sudan kurtarmak için bir süzgeçten yardım alarak süzün. Süzgecin üzerine kabakları koyun ve elinizle bastırarak suların akmasını sağlayın. Sular bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Ardından geniş bir kabın içerisine alın ve üzerine yumurtayı kırın, ayıklanıp ince ince kıyılmış maydanoz, baharatları ilave edin, 3-4 yemek kaşığı kadar un ve kabartma tozunu da ekleyip biraz karıştırın. İsteğe göre içine kıymada koyabilirsiniz. İyice karıştırdığınız kabak mücverini toplayın ve diğer taraftan yanmaz tavanın içine bir miktar sıvı yağ koyun ve kızdırın. Yağ iyice kızdıktan sonra bir kaşık yardımıyla birer birer kaşıkla koyun ve kaşığın arkasıyla hafifçe bastırın. Kabak mücver harcı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kabaklar kısık ateşte ve ağır ağır pişmesine dikkat edin ki kabakların içide pişsin. Kabak mücverlerin altı kızarınca çevirin ve diğer tarafını da iyice kızartın. Kızaran kabakları tabaklara koyun. Tabakların içine havlu kâğıt koymanızı öneririm. Kabakların çektiği fazla yağı çekmesi için havlu kâğıt veya peçete koymanız gereklidir. Kabak mücver tarifiniz hazır sıcak servis edebilirsiniz aynı zamanda soğuk da yenilebilir. Günün her saatinde rahatlıkla tüketelebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }