Kabak Mücveri, Pazar kahvaltısında ya da beş çayında yapabileceğiniz oldukça pratik ve lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Sebzeli olduğu içinde oldukça besleyicidir. Çocuklarınız kabağı sevmiyor ise bu şekilde sevebileceklerini söyleyebilirim.
Kabak Mücveri Tarifinin Malzemeleri
Üç adet yumurta
Üç adet kabak
Yarım su bardağı un
İki veya üç dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Bir tutam kadar dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kabak Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?
Uygun bir karıştırma kabının içerisine yumurtalar alınır ve un da ilave edilerek pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice çırpılır. Baharatlar, küçük küçük doğranmış yeşil soğan ve dereotu, rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabak iyice karıştırılır. Kıvamı ne sulu ne de katı olacak. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alınır ve biraz ısınmasını bekleyin ardından kabak karışımından bir yemek kaşığı dökülür. Mücverlerin her iki yüzü de iyice kızartılır ve sıcak sıcak servis edilir.