{ "title": "Kabaklı Patatesli Mücver", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/Kabakli-Patatesli-Mucver-67.jpg", "date": "23.01.2024 06:17:21", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kabaklı Patatesli Mücver, Kabak ve patates sevenler için vazgeçilmeyecek bir lezzet olarak bilinen kabak patatesli mücverin her evde kolaylıkla yapılabilecekmalzeme listesi gereke kolay yapımı ve enfes lezzeti olması bakımından kabak ve patates sevenlerin büyük bir zevk ile yaptıkları ve sofralarında tükettikleri bir yemek çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Şimdi bu özel lezzet olan kabaklı patatesli mücver yemeğinin malzemeleri ve yapımından bahsedelim.

Kabaklı Patatesli Mücver Malzemesi
Kabaklı Patatesli Mücver Nasıl Yapılır?

Kabaklı patatesli mücver yemeği için öncelikle hazırlanan patatesle güzelce yıkanarak kabuğu soyulur ve bir rende yardımı ile ince, ince rendelenir. Rendelenen patatesler in suyu sıkılarak derince bir tencere içerisine alınır. Daha sonra kabaklı patatesli mücver için alınan kabaklar yıkanarak yine kabukları soyulur suyu sıkılır ve rendelenerek tencere içerisine patatesler üzerine ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra tencere içerisinde hazırlanan kabak ve patateslerin üzerine orta boy kuru soğan ve maydanoz da doğranarak üzerine ilave edilerek güzelce karıştırılır. Daha sonra kabaklı patatesli mücver için hazırlanan malzemeler un, tuz, karabiber, kırmızı pul biber sıra ile ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan karışım bir kenara alınır. Daha sonra büyük boy teflon tava ocak üzerine alınır içerisine yeteri kadar sıvı yağ ilave edilir ve kısık ateşte sıvı yağ kızdırılır. Sıvı yağın kızmasından sonra hazırlanan kabaklı patates mücver karışımı bir yemek kaşığı yardımı ile kaşık dolusu alınarak kızgın yağ içerisine konulur ve kabaklı patates mücver malzemesi arkalı önlü kızarana kadar pişirilir. Bu işlem tencere içerisine hazırlanan kabaklı patatesli mücver karışımı bitene kadar tekrarlanır. Kızaran bütün kabaklı patatesli mücverler servis tabağına alınır ve kabaklı patatesli mücver hazırdır. İsteğe bağlı olarak sıcak veya soğuk servis yapılır. Damak tadınıza göre üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilerek de sunum yapılabilir.

Afiyet olsun.

" } ] }