{ "title": "Karnabahar Mücveri", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/karnabahar-mucveri.jpg", "date": "20.01.2024 12:56:33", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Karnabahar Mücveri, Karnabahar sebzesini sevmeyenler bir de karnabahar bu şekilde deneyin derim. Çünkü gerçekten karnabahar tadını kesinlikle almıyorsunuz. Eğer ki çocuğunuz da karnabahar yemiyor ise bu şekilde zevkle yediğine şahit olacaksınız. Bu tarif diğer mücver tariflerine göre biraz farklı çünkü içine pirinç oluyor. Bu haliyle de biraz kadın budu köftesini de andırıyor ve yapımı da oldukça pratiktir. Şimdi dilerseniz karnabahar mücveri nasıl yapılıyor buna geçelim.

Karnabahar Mücveri Tarifinin Malzemeleri
Karnabahar Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak bir çay bardağı pirinci iyice yıkayıp bir tencere içerisine boşaltın üzerine bir buçuk çay bardağı su ilave edin ve suyu çekene kadar iyice pişirin. Ardından karnabaharı küçük parçalara ayırın ve uygun bir tencere içerisinde haşlayın. Haşlanmış olan karnabaharı robottan çekin. Ardından robottan çekilen karnabaharı elinizde iyice sıkıp suyunu çıkarın. Eğer ki bu sıkma işlemini yapmaz iseniz karışım çok sulu olur. Daha sonra kuru soğanı ya ince ince doğrayın ya da rendeleyin hangisini tercih edersiniz. Maydanoz ve dereotunu da ince ince doğrayın. Uygun bir karışıma kabının içerisine haşlanmış pirinci, karnabaharı, ince ince doğramış olduğunuz maydanoz ve dereotunu, baharatları, unu ilave ederek iyice karıştırın. En son olarak yumurtaları ilave edin bu şekilde karışımın sulanmasını önlersiniz. Teflon tava içerisine bir çay bardağı sıvıyağı dökerek ısıtın. Elinizi yağlayın karşımdan küçük parçalar alın köfte şeklini verin ve tavaya bu şekilde dizin. Eğer ki elinizle yapmak istemez iseniz kaşık yardımı ile de bu işlemi yapabilirsiniz. Mücverlerin altını ve üstünü iyice kızartın ve sıcak iken servis edin. Ayrıca karnabahar mücverini sarımsaklı yoğurt eşliğinde de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }