{ "title": "Kıymalı Mücver", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/kiymali-mucver.jpg", "date": "21.01.2024 18:20:23", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Kıymalı mücver: Kıymalı mücver yine kabak kullanılarak yapılan bir aparatiftir. Kıyma olduğu için görsel olarak et köfteye benzemektedir. Kıymada kullanıldığı için ekmekle tüketilmeden ağır olacağı için bu mücver daha doyurucudur.

Kıymalı mücver için gerekli malzemeler
Kıymalı mücver nasıl yapılır?

Diğer mücverlerde yaptığımız gibi ilk önce kabaklarımızı soyup rendeliyoruz. Rendelediğimiz kabakların suyunu sıkıp derin bir kaba alıyoruz. Üzerine sarımsakları rendeliyoruz. Soğanı küçük bir kaba rendeleyip, suyunu sıkıyoruz ve sonra kabağın üzerine alıyoruz. Kabak, soğan ve sarımsağı eklediğimiz kaba kıymayı, yumurtayı, unu, kimyonu, karabiberi vre pul biberi ekleyip mücveri hazırlıyoruz. Mücverde kullanacağımız kıyma biraz yağlı olursa daha iyi olur. Yoksa mücverlerin için kuru kalır ve tadı güzel olmaz. Ocağın altını orta ateşte açıyoruz ve tavaya bol yağ koyuyoruz. Yağımızın ısınmasını bekliyoruz. Yağımız ısınırken kabak mücverimizin sulanmasına neden olacağı için, sulanan mücverin suyunu süzüyoruz. Kaşık yardımı ile ısınan yağımıza mücverden birazcık alıp koyuyoruz. Mücverlerimizi arkalı önlü kızartıyoruz. Kızaran mücverlerimizi tabağa alıyoruz. Yanına birazcık patates kızartması veya yoğurtla servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }