{ "title": "Mücver Çeşitleri", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/mucver-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 06:59:02", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "
Mücver çeşitleri, mücver herkes tarafından sevilerek tüketilen yemek tariflerindendir ve birçok çeşidi yapılabilir. Yapımı da oldukça kolay ve pratik tariflerdendir mücver. Sebzeler ile yapılan hem hafif hem lezzetli yiyeceklerdendir. Damak tadına göre birçok sebze ile yapılabilir ve birçok çeşit oluşturulabilir. Kabak ile, patates ile yapılanlar en çok bilinenlerdendir. Mücver karışık sebzeli olarak da yapılabilir. İster fırında isterseniz de tava da kızartılabilir. Tabi ki fırında yapılınca çok daha hafif olacaktır. Bunlardan bazılarının tarifine bakalım.

Fırında sebzeli mücver yapımı için gerekli malzemeler
Fırında sebzeli mücver nasıl yapılır?

Öncelikle soğan, kabak, patates soyulur ve yıkanır. Rendenin kalın kısmı ile rendelenir. Yumurtanın biri eklenir, üzerine maydanozlar yıkanır ve ince ince kıyılır. Soğan çok ince bir şekilde doğranarak bu kaba eklenir. Ardından patatesler rendelenir ve kaşar rendesi ile beyaz peynir ile kaba alınır. Baharatları atılır. Üzerine kabartma tozu, un ve damak tadına göre tuz eklenerek karıştırılır. Kalan bir yumurtanın beyazı süt ve bir iki kaşık sıvı yağ bir kaba alınır ve iyice çırpılır. Bir yufka ikiye kesilir ve yarısı bu sosa batırılarak fırın tepsisine yayılır. Hazırlamış olduğunuz sebzeyi iyice karıştırdıktan sonra yufkanın üzerine serin ve ikinci kat yufkayı da sosa banıp karışım üzerine serin. Ardından kalan bir yumurta sarısı çırpılır ve yufka üzerine sürülür. Susam serpilir ve yüz seksen derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Ardından fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Fırında patates mücveri yapımı için gerekli malzemeler
Fırında patates mücveri nasıl yapılır?

Çok lezzetli bir mücver tarifidir. Özellikle çocuklar çok severek tüketir. Bu mücverin yapımı için ilk olarak maydanoz ve kuru soğan yıkanır ve soğanın kabukları soyularak maydanoz ayıklanarak ince ince doğranır. Derin bir kap içerisine alınır. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Un, sıvı yağ ve yumurtalar eklenerek karıştırılır. Ayrı bir tabağa patatesler rendelenir ve suyu sıkılıp o da kaba eklenerek karıştırılır. Bir borcam ya da fırın kabı yağlanarak bu harç içerisine iyice yayılır. Fırına verilir ve yüz seksen derecede kırk dakika kadar pişirilir. Ardından üzerine bir su bardağı kaşar rendesi eklenerek tekrar fırına verilir ve kaşar kızarana kadar fırında tutulur. Ardından fırından alınır ve sıcak sıcak servis edilir.

Kıymalı kabak mücveri kızartması yapımı için gerekli malzemeler
Kıymalı kabak mücveri kızartması nasıl yapılır?

Kıymalı mücver için ilk olarak kabaklar yıkanır ve rendenin büyük tarafında rendelenir. Kabaklar bir süre bekletilir ve ardından sulandığı için suyu sıkılır. Soğan ve sarımsak da rendelenir ve soğanın suyu alınarak soğan, kabak ve sarımsak bir kaba alınır. Üzerine kıyma eklenir. Bir yumurta kırılır ve un eklenir. Ardından damak tadına göre tuzu, karabiberi ve pul biber ile kimyon atılarak iyice karıştırılır. Teflon bir tavaya birkaç yemek kaşığı sıvı yağ alınarak ısıtılır. Mücver harcından kaşık yardımı ile alınarak kızgın yağa eklenir ve arkalı önlü kızartılarak servis edilir.

Kaşarlı patates mücveri yapımı için gerekli malzemeler
Kaşarlı patates mücveri nasıl yapılır?

Kaşarlı mücver için patatesler soyulur ve rendelenir. Üzerine yumurta, un, tuz, kaşar peyniri eklenir ve maydanoz ince ince doğranır ve tüm malzeme karıştırılır. Bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ alınır ve iyice ısıtılır. Kızgın yağa harç bir kaşık yardımı ile eklenir ve arkalı önlü kızartılır. Sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

" } ] }