{ "title": "Mücver Kızartması", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/mucver-kizartmasi.jpg", "date": "19.01.2024 02:27:09", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "
Mücver kızartması, mücver kimsenin hayır demeyeceği çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden birisidir. Hemen herkes çok severek tüketir. Farklı sebzeler kullanılarak yapılabilir. Patates, kabak, pırasa ile yapılan çeşitleri en çok sevilen mücver tariflerindendir. Kızartma mücver çok lezzetli çıtır çıtır olan bir lezzettir. Ani gelen misafirler için yapılabilecek lezzetlerden biridir. Kolay ve pratik olması sık sık yapılabilme sebeplerindendir. Mücver iç malzemeleri hazırlanarak kısa sürede sıvı yağ da kızartılarak hazırlanabilen bir yiyecektir. Mücver tarifine bakalım.

Mücver kızartması yapımı için gerekli malzemeler
Mücver kızartması nasıl yapılır?

Çok lezzetli bir mücver tarifidir. Çok kolay, pratik ve lezzetli bir tariftir. Sebze yemekleri içerisinde en çok sevilen tariflerden biridir. Mücverin yapımı için patatesler ve kabaklar soyulur ve yıkanır, derin bir kap içerisine rendelenir. El ile sıkılarak suları atılır. Üzerine yumurta kırılır. Pul biber tuz, karabiber eklenir ve karıştırılır. Ardından iki kaşık un eklenir ve maydanozlar yıkanıp ayıklanır. Ayıklanan maydanozlar ince ince doğranıp eklenir ve iyice karıştırılır. Bir tavaya beş altı çorba kaşığı sıvı yağ eklenerek ocağa alınıp altı açılır. Yağ ısınınca bir yemek kaşığı mücver harcından alınarak tavaya konulur ve kaşık ile düzlenir. Her iki tarafı kızartılarak servis tabağına alınır ve ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

" } ] }