{ "title": "Mücver Tatlısı", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/mucver-tatlisi.jpg", "date": "23.01.2024 06:55:54", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Mücver Tatlısı, Yemeklerden sonra tatlı tüketmek insanları keyifli hissettirir. Mücver tatlısı ikimizin ülkemizin hemen hemen bütün bölgelerinde yapılan bir tatlı türüdür.

Gereken Malzemeleri
Mücver Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabakların kabuklarını soyup rendeleyin kabak çok su veren bir sebze olduğu için üzerine biraz tuz serpmek suyunu alacaktır daha sonra bu şekilde yoğurulur. Kapakları suyu çekince yedek süzgeçte bekletilir kapaklar sulu olursa kıvamı bozulabilir. Daha sonraki aşamada dereotu taze soğanları ince ince kıyınız kabakları derin bir kaba alın üzerine yoğurtları kırın peyniri dereotunu ekleyin ince kıyın taze soğanları unu baharatları ve kabartma tozunu ekleyin bütün malzemeleri iyice yoğurun miktarı kabağın suyunu etkileyecek yumuşak kıvamda bir harç elde ediniz. 1 bardak un harca az gelirse,1-2 kaşık daha ekleyin harcın kıvamını ele yapışmayacak şekilde ayarlayın. Sıra kızartmaya geldi kızartmak için fındık yağı kullanabilirsiniz. Mücverlerin boyutları aynı olsun istiyorsanız yemek kaşığı kullanabilirsiniz. Daha sonra tavaya yarım santim yüksekliğinde yağı koyup kızdıralım harcı kaşıkla koyarak kızartalım. Kızaran mücverleri servis tabağına alalım.

Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }