{ "title": "Mücver Yemeği", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/Mucver-Yemegi-88.jpg", "date": "20.01.2024 15:27:46", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Mücver Yemeği, Akdeniz mutfağına ait olan mücver yemeği; Güneydoğu'nun bazı kesimlerinde \"öcce\" diye bilinmektedir. Biz Türk toplumu tarafından oldukça sevilen mücver yemeğinin ana malzemesi kabaktır. Ancak havuç, pırasa, brokoli gibi değişik sebzeler eklenerek de yapılmaya başlanmıştır. Özellikle oruç aylarında aperatif olarak sofralarımızda bulundurabileceğimiz lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Kızartma çeşidi olan bu yemek; yağı biraz fazla çekmesi nedeni ile kimilerine ağır gelebilir. Yaklaşık 25 dakika gibi kısa bir sürede yapılabilen bu basit yemek öğrenci evlerinin çok tercih ettiği yemeklerden biridir. Hafif olmasını istiyorsanız tüm malzemeleri fırınlayarak da yapabilirsiniz. İçerisindeki sebzeler değişse de yapılışı genelde aynı olan mücver yemeğini yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.