{ "title": "Mücver Yemeği", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/Mucver-Yemegi-88.jpg", "date": "20.01.2024 15:27:46", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Mücver Yemeği, Akdeniz mutfağına ait olan mücver yemeği; Güneydoğu'nun bazı kesimlerinde \"öcce\" diye bilinmektedir. Biz Türk toplumu tarafından oldukça sevilen mücver yemeğinin ana malzemesi kabaktır. Ancak havuç, pırasa, brokoli gibi değişik sebzeler eklenerek de yapılmaya başlanmıştır. Özellikle oruç aylarında aperatif olarak sofralarımızda bulundurabileceğimiz lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Kızartma çeşidi olan bu yemek; yağı biraz fazla çekmesi nedeni ile kimilerine ağır gelebilir. Yaklaşık 25 dakika gibi kısa bir sürede yapılabilen bu basit yemek öğrenci evlerinin çok tercih ettiği yemeklerden biridir. Hafif olmasını istiyorsanız tüm malzemeleri fırınlayarak da yapabilirsiniz. İçerisindeki sebzeler değişse de yapılışı genelde aynı olan mücver yemeğini yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Mücver Yemeği Malzemeleri
Mücver Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabaklarımızı rendenin ince bölümü ile rendeleyip suyunu iyice süzün. Bir kabın içerisine; küçük küçük doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotu koyuyoruz. Suyu süzülen kabağı, unu, tuz- karabiber ve son olarak yumurtaları da kırıp güzelce karıştırıyoruz. Kızgın yağa harcınızdan kaşık kaşık alıp dökün ve arkalı önlü pişirin. Pişen mücverlerinizi kâğıt peçete serili tabağa çıkartın ki fazla yağını çeksin. Bu kadar basit olan mücver yemeğini dilerseniz kabak yerine; havuç, patates, karnabahar gibi farklı sebzeler kullanarak da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }