{ "title": "Mücver", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/mucver.jpg", "date": "21.01.2024 15:40:47", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "
Mücver, aslında kabak ile yapılan, ana malzemesi kabak olan, içerisinde un yumurta bulunan bir yemek tarifidir. Damak tadına göre farklı sebzeler ile de yapılabilir. Patates ile yapılanı özellikle çocuklar çok severek tüketir. Çok uzun yıllardan beri yapılan bir tariftir. Kimi zaman fırın tepsisine yayılarak fırına verilirken kimi zamanda et köfte şeklinde yağda kızartılır ve porsiyonlar halinde servis edilir. Mücveri daha da lezzetlendirilmek için içerisine kaşar, lor, beyaz peynirler de eklenerek tat kazanması sağlanır. Ayrıca taze nane, yeşil soğan ve ıspanak daoldukça sık kullanılır. Mücver içerisine yumurta eklemek ise sebzelerin kızarırken dağılmasını önlemek içindir. Bazı kişilerde mücver yaparken kabartma tozu da kullamayı tercih ederler. Kabartma tozu mücverin daha kabarık ve süngerimsi bir dokuda olmasını sağlayacaktır. Servis edilirken mücver sarımsaklı yoğurt dere otu ve üzerine kırmızı biber ekilerek servis edilebilir. Bazen yemek olarak tüketilirken bazen ise sofralarda meze olarak bulunur.

Kıymalı kabak mücveri kızartması, kıymalı kabak mücveri genelde akşam yemeklerinde veya öğleden sonraları tüketilir. Oldukça da sevilerek tüketilir. Kıyma ve kabak ana malzeme olarak kullanılır bu mücver türünde. Pilav ve salata eşliğinde harika bir akşam yemeği hazırlamanıza yardımcı olur. Kıymalı kabak mücveri tarifine bakalım.

Kıymalı kabak mücveri kızartması yapımı için gerekli malzemeler
Kıymalı kabak mücveri kızartması nasıl yapılır?

Kıymalı mücver için ilk olarak kabaklar yıkanır ve rendenin büyük tarafında rendelenir. Kabaklar bir süre bekletilir ve ardından sulandığı için suyu sıkılır. Soğan ve sarımsak da rendelenir ve soğanın suyu alınarak soğan kabak ve sarımsak bir kaba alınır. Üzerine kıyma eklenir. Bir yumurta kırılır ve un eklenir. Ardından damak tadına göre tuzu, karabiberi ve pul biber ile kimyon atılarak iyice karıştırılır. Bir tavaya üç dört kaşık sıvı yağ eklenir ve yemek kaşığı yardımı ile harçtan alınarak tavaya eklenir. Eklenen kısım kaşıkla düzlenir ve her iki tarafı iyice kızartılır. Kızaran mücverler servis tabağına alınır. Sıcakken servis edilir.

Afiyet olsun.


" } ] }