{ "title": "Patatesli Kabak Mücveri", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/patatesli-kabak-mucveri.jpg", "date": "21.01.2024 02:38:01", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Patatesli kabak mücveri: Patatesli kabak mücveri çok basit ve harika tadı olan bir aparatiftir. Yemek olarak menülerde yer almaz. Sadece aperatif olarak ikram edilir. Çünkü ağır bir yemek değildir.

Patatesli kabak mücver için malzemeler
Patatesli kabak mücver nasıl yapılır?

Patatesli kabak mücveri çok kolay yapılan bir yemektir. İlk önce kabakları yıkıyoruz ve rendeliyoruz. Rendelediğimiz kabakların suyunu sıkıp derin bir kaba alıyoruz. Sonra patatesleri soyup rendeliyoruz. Rendelediğimiz patateslerinde suyunu sıkıp kabnakların üzerine koyuyoruz. Sıra soğanlarımıza geldi. Soğanlarımızı da soyup rendeliyoruz ve soğanlarımızında suyunu sıkıp patates ve kabakların üzerine koyuyoruz. Soğan, patates ve kabakları karıştırıp sonra üzerine yumurtayı, unu, tuzu, karabiber ve pul biberi koyup mücverimizi hazırlıyoruz. Ocağın altını açıyoruz ve tavamıza bolca yağ koyuyoruz. Tavamızın yağı az olursa mücverlerimiz yanar. Hazırladığımız mücverin içindeki kabaklar sürekli suyunu bırakacağı için tavaya alırken suyunu almamaya dikkat ediyoruz. Yoksa tavadan yağı sıçratır. Tavadaki yağımız ısınırsa kaşıkla mücverden alıp tavaya koyuyoruz. Arkalı önlü kızartıyoruz. Sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt yapıp döküyoruz. Sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }