Sebzeli Mücver, Pazar kahvaltısı ve acıktığınız anlarda atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz oldukça lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Sebzeli olduğu için de hafiftir. Şimdi sıra sebzeli mücverin nasıl yapıldığında.
Sebzeli Mücverin Malzemeleri
Bir adet orta boy patates
Bir adet kabak
Bir adet havuç
İki yemek kaşığı kadar un
Yarım demet maydanoz
Bir adet yumurta
Toz kırmızı biber
Karabiber
Yüz gram kadar beyaz peynir
Sebzeli Mücverin Nasıl Yapılır?
İlk olarak sebzeler temiz bir şekilde yıkanır ve soyulur. Ardından bütün sebzeler rendelenir. Kuru soğanı da soyup rende yapabilirsiniz. Ben öyle tercih ediyorum. Dilerseniz küçük küçük doğrayabilirsiniz de sizin tercihinize bağlı. Karıştırma kabının içine rendelenmiş sebzeler alınır bir yumurta, peynir, maydanoz, un ve baharatlarda ilave edilerek karıştırılır. Kıvamı ne sulu ne de katı olacak. Uygun bir tava içerisine sıvı yağ dökülür ve kızması beklenir. Sonra kızgın yağın içerisine bir yemek kaşığı dökülür ve iyice kızartılır. Sıcak sıcak servis edin.