{ "title": "Yağsız Mücver Tarifi", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/yagsız-mucver-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 20:48:18", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yağsız mücver tarifi, genel olarak kabak tercih edilerek yapılmaktadır. Kabağın yanı sıra patates kullanılarak da mücver yapılmaktadır. Kabak bedeni temizleyen sinirleri yatıştıran ve sindirimi kolaylaştıran bir sebzedir. O nedenle tembel bağırsaklara sahip kişilerde bağırsakları düzene sokmak için önemli rol oynamaktadır. Kabak ister tencerede ister güveçte ister fırında pişirilebilir. Kabağın birçok cinsi olduğundan tatlısı da yapılmaktadır. Kabak en çok da mücver adı verilen karışım yapılarak tüketilir. Mücverin de kendi içinde çeşitleri vardır. İçerisine koyulan maddeler ve pişirme çeşitleri açısından farklılıklar gösterir. Hafif olması açısından en çok tercih edilen mücver fırında pişirilendir.

Yağsız mücver için gerekli malzemeler

Karışım için
Üzeri için
Hazırlanması

Kabaklar soyularak iri rende yapılır. Rendelenmiş kabaklar bir kaba alınıp suyunu salmaları için beklenir. Suyunu salan kabaklar avuç içinde sıkılarak ayrı bir derin kaba alınır. Havuçlar rendelenir ve kabaklara eklenir. Yeşil soğanlar ve dereotu ince ince kıyılır. Yumurtalar da kabın içine kırılarak iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozu elekten geçirilerek karışıma iyice yedirilir. Son olarak tuz ve tüm baharatlar eklenerek mücver yapımı tamamlanır. Yağlanmış fırın kabına karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 ya da 25 dakika kadar pişirilir. Mücverler fırından alınarak üzerine kaşar peyniri ve tulum peyniri serpilir. Üzerinin kızarması için mücver yaklaşık 10 dakika kadar daha fırında pişirilir. Fırından çıkarılan mücverler bıçak yardımıyla kesilerek servis tabağına alınır. Mücverler sade olarak da servis yapılabildiği gibi tercihe göre yanında yoğurt ilave edilerek de servis yapılır.

Afiyet olsun.

" } ] }