- 5 adet kabak
- 3 adet havuç
- 2 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
- 4-5 adet yeşil soğan
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için
- Yarım su bardağı rende kaşar peyniri
- Yarım su bardağı tulum peyniri
Hazırlanması
Kabaklar soyularak iri rende yapılır. Rendelenmiş kabaklar bir kaba alınıp suyunu salmaları için beklenir. Suyunu salan kabaklar avuç içinde sıkılarak ayrı bir derin kaba alınır. Havuçlar rendelenir ve kabaklara eklenir. Yeşil soğanlar ve dereotu ince ince kıyılır. Yumurtalar da kabın içine kırılarak iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozu elekten geçirilerek karışıma iyice yedirilir. Son olarak tuz ve tüm baharatlar eklenerek mücver yapımı tamamlanır. Yağlanmış fırın kabına karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 ya da 25 dakika kadar pişirilir. Mücverler fırından alınarak üzerine kaşar peyniri ve tulum peyniri serpilir. Üzerinin kızarması için mücver yaklaşık 10 dakika kadar daha fırında pişirilir. Fırından çıkarılan mücverler bıçak yardımıyla kesilerek servis tabağına alınır. Mücverler sade olarak da servis yapılabildiği gibi tercihe göre yanında yoğurt ilave edilerek de servis yapılır.
Afiyet olsun.
"
}
]
}