{ "title": "Yumurtasız Mücver", "image": "https://www.mucver.gen.tr/images/yumurtasiz-mucver.jpg", "date": "19.01.2024 22:43:10", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Yumurtasız Mücver, sofralarımızın vazgeçilmez tatlarında olan lezzetli bir köfte türü olan mücver, kabağın rendelenerek taze soğanla yoğrulması yumurta, dereotu, peynir ve karabiber karışımları ile hazırlanan kızgın yağda pişirilerek yapılan özellikle davetli oturmalarda tercih edilen güzel bir yiyecektir.

Yumurtasız Mücver malzemeleri
Yumurtasız Mücver Nasıl Yapılır?

Derin bir kap içerisine daha önceden rendelenen kabaklar ince kıyım hazırlanan dereotu ve maydanozlar alınır. Malzemeleri almış olduğumuz kap üzerine daha önceden kıyım olan sivri biber, patates, havuç ve soğanlar eklenerek malzemelerin birbirleri ile özleşmesi için 10 dakika kadar yoğrulur. Yoğrulan malzemelerin içerisine nane, kimyon, karabiber, tuz, yoğurt, un ve kabartma tozunu da ekleyerek karışımı 5 dakika kadar yoğurarak beklemeye alırız. Daha sonra beklemeye aldığımız malzemelerin içerisine sirke de ilave edilerek karıştırılır ve yumurtasız mücver karışımı hazırdır. Ocağın üzerine yumurtasız mücver köftesini kızartacağımız tavayı koyarız. Daha sonra tava içine yeteri kadar sıvı yağ konularak kısık ateşte yağın kızmasını bekleriz. Tava içerisindeki yağın kızıp kızmadığını kontrol ederek yağın kızdığından emin olduğumuzda hazırlamış olduğumuz karışımdan bir çorba kaşığı yardımı ile karışımdan alarak kızgın yağımızda arkalı önlü kızartırız. Genişçe bir servis tabağı içerisine peçete koyarak kızaran köfteleri servis tabağına alırız. Bu işleme hazırlamış olduğumuz karışım bitene kadar devam ederiz. Bütün malzemelerimizi kızartarak servis tabağına aldığımızda servise hazırdır. Servis sırasında yumurtasız mücver köftemizi ılık sunum yapmamız gerekir.

Afiyet Olsun.
" } ] }