Öncelikle kabak mücver tarifi için kabaklar yıkanıp ince ince soyulur.
Ardından kabaklar geniş bir kabın içine rendenin ister ince isterseniz de kalın tarafından rendeleleyin. İçine bir miktar tuz atıp karıştırın ve biraz bekleyin. Kabaklar tuzun içinde oldukça sulanacaktır. Bu sudan kurtarmak için bir süzgeçten yardım alarak süzün. Süzgecin üzerine kabakları koyun ve elinizle bastırarak suların akmasını sağlayın. Sular bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Ardından geniş bir kabın içerisine alın ve üzerine yumurtayı kırın, ayıklanıp ince ince kıyılmış maydanoz, baharatları ilave edin, 3-4 yemek kaşığı kadar un ve kabartma tozunu da ekleyip biraz karıştırın. İsteğe göre içine kıymada koyabilirsiniz. İyice karıştırdığınız kabak mücverini toplayın ve diğer taraftan yanmaz tavanın içine bir miktar sıvı yağ koyun ve kızdırın. Yağ iyice kızdıktan sonra bir kaşık yardımıyla birer birer kaşıkla koyun ve kaşığın arkasıyla hafifçe bastırın. Kabak mücver harcı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kabaklar kısık ateşte ve ağır ağır pişmesine dikkat edin ki kabakların içide pişsin. Kabak mücverlerin altı kızarınca çevirin ve diğer tarafını da iyice kızartın. Kızaran kabakları tabaklara koyun. Tabakların içine havlu kâğıt koymanızı öneririm. Kabakların çektiği fazla yağı çekmesi için havlu kâğıt veya peçete koymanız gereklidir. Kabak mücver tarifiniz hazır sıcak servis edebilirsiniz aynı zamanda soğuk da yenilebilir. Günün her saatinde rahatlıkla tüketelebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.