Patlıcan Mücver Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Patlıcan Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mücver

Patlıcan, birçok kişi tarafından çok sevilen bir sebzedir ve Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Patlıcan ile birçok yemek çeşidi hazırlamaktayız. Bunlardan biri de patlıcan mücverdir. Patlıcan mücveri yapmak oldukça kolay ve pratiktir. Özellikle çalışan bireyler için büyük kolaylıktır. Kısa sürede çok lezzetli bir patlıcan mücver hazırlayıp sevdiklerimizle paylaşabiliriz.

Birçok sebzeden mücver hazırlayan ve severek tüketen biri olarak mücver konusunda başarılı olduğumu düşünüyorum ve patlıcan mücveri tarifini sizlerle paylaşıyorum. Beğeneceğinizi umuyor ve denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Patlıcan Mücver İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Dilerseniz 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 50 gram beyaz peynir veya kaşar peyniri
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yaklaşık 2 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)

Patlıcan Mücver Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanları ince pijama çizgileri şeklinde soyuyoruz. Ardından minik küpler şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız patlıcanları derin bir kaseye alıp bir miktar tuz ile iyice ovalıyoruz. Bu şekilde patlıcanların acı suyunu çıkarmış oluyoruz. Ardından bol su ile yıkadığımız patlıcanları avucumuzun içinde sıkarak suyunu süzüyoruz.

Hazırladığımız patlıcanları derin bir kaseye aldıktan sonra üzerine yumurta, karabiber, pul biber ve tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ardından kuru soğan ve sarımsakları rendeleyip içerisine ekliyoruz. Daha sonra dereotu ve maydanozu ince ince kıyıp peynirle birlikte diğer malzemelerin içerisine ekliyoruz. Son olarak da unu ekleyip iyice çırpıyoruz.

Hazırladığımız mücveri bir kenara koyup teflon tavayı ocağa alıp ısıtıyoruz. Ben mücveri az yağda kızartmayı tercih edenlerdenim. Bu yüzden azar azar yağ koyup bittikçe ilave ediyorum. Isıttığımız tavaya bir miktar sıvı yağ ilave edip bir yemek kaşığı mücver koyuyoruz. Bu şekilde tavaya 6-7 adet mücver sığdırabiliriz. Bir tarafı pişen mücveri çevirip diğer tarafını pişiriyoruz. Pişen mücverleri kağıt havlu serdiğimiz servis tabağına alıp aynı işlemi bütün malzeme bitinceye kadar tekrarlıyoruz. Tavada sıvı yağ bittikçe ilave edebilirsiniz.

Kağıt havlu üzerinde yağını süzdüğümüz mücverleri servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt veya cacıkla servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve Püf Noktaları

Patlıcan mücver yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır:

  • Patlıcanların acı suyunu iyice çıkarmak için yeterince tuzla ovalamalısınız.
  • Malzemeleri iyice karıştırmak, mücverin lezzetini artıracaktır.
  • Dereotu ve maydanoz gibi yeşillikleri taze olarak kullanmak, mücverin aromasını daha iyi hale getirecektir.
  • Un miktarını kontrollü bir şekilde ekleyerek mücver harcının kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  • Mücverleri kızartırken yağın fazla olmamasına dikkat edin, böylece daha hafif ve sağlıklı bir yemek elde edersiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Domates Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Domates Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Patatesli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Patatesli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Kaç Kalori?dir?

Mücver Kaç Kalori?dir?

Patlıcan Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mücver Kaç Kalori?

Mücver Kaç Kalori?

Güncel

Yumurtasız Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Mücver Tarifi ve Malzemeleri