Domates Mücveri Domates mücveri, hem lezzetli hem de hafif bir sebze yemeğidir. Sunumu güzel olan bu tarif, sofralarınızı süsleyecek harika bir seçenektir. Dostlarınıza vereceğiniz yemeklerde lezzetli bir aperatif olarak gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Ayrıca yapımı oldukça kolay ve fırında çabuk pişen nefis bir yemektir. Kalorisi düşük olduğu için diyet yapanlar tarafından da tercih edilmektedir. Domates mücverini hazırlama süresi yaklaşık 10-15 dakika, pişme süresi ise 30-35 dakika olarak öngörülmektedir. Tadını damağınızda bırakacak olan domates mücverinin malzemelerine bir göz atalım. Domates Mücveri İçin Gerekli Malzemeler
Domates Mücveri Nasıl Yapılır? Öncelikle, 1 kg domatesin kabuklarını soyup, çekirdeklerini tamamen çıkarın ve içini oyun. Suyunu süzdükten sonra ince ince doğrayın. Diğer tarafta yarım bağ maydanozu yıkayıp, ince ince kıyın. 4 adet yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. İnce ince doğradığınız domateslerin üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra, 1,5 su bardağı ekmek içi kırıntılarını ekleyin. Kıyılmış maydanozu, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, karabiberi ve tuzu ekledikten sonra tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Ocak ve fırına dayanıklı kabı hafifçe yağladıktan sonra, karıştırdığınız tüm malzemeleri kabın içerisine dökün ve eşit miktarda kaba yayarak yerleştirin. Önceden ısıtılan 200 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarın ve domates mücverini kare şeklinde keserek servis tabağına alın. Afiyet olsun. |