Mücver Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Mücver Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mücver, herkes tarafından sevilerek tüketilen yemek tariflerindendir ve birçok çeşidi yapılabilir. Yapımı kolay ve pratik olan mücver, sebzeler ile yapıldığı için hem hafif hem de lezzetlidir. Damak tadına göre birçok sebze ile yapılabilir ve çeşitli tarifler oluşturulabilir. Kabak ve patatesle yapılan mücverler en çok bilinenleridir. Mücver, karışık sebzeli olarak da yapılabilir. İster fırında, ister tavada kızartılarak hazırlanabilir. Fırında yapılan mücverler daha hafif olacaktır. Şimdi, mücver çeşitlerinin bazı tariflerine göz atalım.

Fırında Sebzeli Mücver Yapımı için Gerekli Malzemeler
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet yufka
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı dolusu pul biber
  • 2 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Susam
Fırında Sebzeli Mücver Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğan, kabak ve patates soyulur ve yıkanır. Rendenin kalın kısmı ile rendelenir. Yumurtalardan biri eklenir, ardından maydanozlar yıkanır ve ince ince kıyılır. Soğan çok ince doğranarak karışıma eklenir. Patatesler rendelenir ve kaşar rendesi ile beyaz peynir de eklenir. Baharatlar, kabartma tozu, un ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Kalan bir yumurtanın beyazı süt ve birkaç kaşık sıvı yağ ile çırpılır. Yufka ikiye kesilir ve yarısı bu sosa batırılarak fırın tepsisine yayılır. Hazırladığınız sebzeli karışımı yufkanın üzerine serin ve ikinci kat yufkayı da sosa batırıp karışımın üzerine serin. Kalan bir yumurta sarısı çırpılarak üstüne sürülür ve susam serpilir. Yüz seksen derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarıp sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Fırında Patates Mücveri Yapımı için Gerekli Malzemeler
  • 6-7 adet patates
  • 1 su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi
  • 2 yumurta
  • 2 Türk kahvesi fincanı un
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Fırında Patates Mücveri Nasıl Yapılır?

Çok lezzetli bir mücver tarifidir. Özellikle çocuklar severek tüketir. Bu mücverin yapımı için ilk olarak maydanoz ve kuru soğan yıkanır ve soyulur. Maydanoz ince ince doğranır ve derin bir kaba alınır. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Un, sıvı yağ ve yumurtalar eklenerek karıştırılır. Ayrı bir tabağa patatesler rendelenir, suyu sıkılarak kaba eklenir ve karıştırılır. Bir borcam ya da fırın kabı yağlanarak bu harç içerisine yayılır. Fırına verilir ve yüz seksen derecede kırk dakika pişirilir. Üzerine bir su bardağı kaşar rendesi eklenerek tekrar fırına verilir ve kaşar kızarana kadar tutulur. Fırından alınıp sıcak servis edilir.

Kıymalı Kabak Mücveri Kızartması Yapımı için Gerekli Malzemeler
  • 2 adet kabak
  • 250 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Damak tadına göre tuz
Kıymalı Kabak Mücveri Kızartması Nasıl Yapılır?

Kıymalı mücver için ilk olarak kabaklar yıkanır ve rendenin büyük tarafında rendelenir. Kabaklar bir süre bekletilir ve sulandıktan sonra suyu sıkılır. Soğan ve sarımsak rendelenir ve suyu alınarak kaba eklenir. Üzerine kıyma, yumurta ve un eklenir. Tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ilave edilerek iyice karıştırılır. Teflon bir tavaya birkaç yemek kaşığı sıvı yağ alınarak ısıtılır. Mücver harcından kaşık yardımı ile alınarak kızgın yağa eklenir ve arkalı önlü kızartılır. Sıcak servis edilir.

Kaşarlı Patates Mücveri Yapımı için Gerekli Malzemeler
  • 2 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 2 kaşık un
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
Kaşarlı Patates Mücveri Nasıl Yapılır?

Kaşarlı mücver için patatesler soyulur ve rendelenir. Üzerine yumurta, un, tuz ve kaşar peyniri eklenir. Maydanoz ince ince doğranır ve tüm malzemeler karıştırılır. Bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ alınır ve iyice ısıtılır. Kızgın yağa harç kaşık yardımı ile eklenir ve arkalı önlü kızartılır. Sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabaklı Patatesli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Patatesli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Kaç Kalori?

Mücver Kaç Kalori?

Sebzeli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasa Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Unsuz Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Mücver Tarifi ve Malzemeleri