Yumurtasız Mücver Mücver, Türk mutfağının sevilen ve besleyici bir yemeğidir. Genellikle kabak, taze soğan, dereotu, peynir ve baharatlar ile hazırlanan bu lezzetli yiyecek, kızgın yağda kızartılarak yapılır. Yumurtasız mücver ise, özellikle vegan veya yumurta alerjisi olanlar için ideal bir alternatiftir. Yumurtasız Mücver Malzemeleri
Yumurtasız Mücver Nasıl Yapılır? 1. Derin bir kap içerisine daha önceden rendelenmiş kabakları alın. İnce kıyılmış dereotu ve maydanozları da ekleyin. 2. Daha önce kıyılmış sivri biber, patates, havuç ve soğanları da kaba ekleyin. Malzemelerin birbirleriyle özleşmesi için 10 dakika kadar yoğurun. 3. Yoğrulan malzemelerin içerisine nane, kimyon, karabiber, tuz, yoğurt, un ve kabartma tozunu da ekleyerek karışımı 5 dakika kadar yoğurmaya devam edin. 4. Karışıma sirkeyi de ilave ederek iyice karıştırın. Yumurtasız mücver karışımınız artık hazır. 5. Ocağın üzerine kızartma yapacağınız tavayı koyun ve yeteri kadar sıvı yağ ekleyin. Yağın kısık ateşte iyice kızmasını bekleyin. 6. Yağ kızdıktan sonra, hazırlamış olduğunuz karışımdan bir çorba kaşığı yardımıyla alarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın. 7. Genişçe bir servis tabağının içerisine peçete koyarak kızaran mücverleri yağını süzmesi için tabağa alın. Bu işlemi, hazırlamış olduğunuz karışım bitene kadar tekrarlayın. 8. Bütün malzemeleri kızartarak servis tabağına aldığınızda yumurtasız mücverleriniz servise hazırdır. Servis sırasında mücverleri ılık sunmanız tavsiye edilir. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Yumurtasız mücver, çeşitli garnitürlerle ve soslarla da sunulabilir. Yoğurtlu sos, sarımsaklı yoğurt veya acılı sos gibi seçeneklerle mücverlerinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca, kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz. Fırında pişirmek, mücverlerin daha az yağ çekmesini sağlar ve daha sağlıklı bir alternatif oluşturur. |