Pırasa Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Pırasa Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Mücver denilince ilk akla gelen kabak olsa da, pırasa ile de oldukça lezzetli mücverler yapılabilmektedir. Pırasa mücveri, diğer mücver çeşitleri arasında pek fazla tercih edilmez. Ancak, pırasa sevenler tarafından sıklıkla tüketilir. Diğer mücver yapımlarında olduğu gibi, temel fark kabak veya patates yerine pırasanın kullanılmasıdır. Pırasa, besin değeri olarak oldukça yüksek vitamin ve mineraller içerir ve bu nedenle oldukça sağlıklı bir seçenektir. Yapımı ve lezzeti bakımından diğer mücverler kadar kolay ve lezzetlidir.

Pırasa Mücveri Malzemeleri

  • 1 kg pırasa
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pırasa Mücveri Nasıl Yapılır?

İlk olarak pırasa ve maydanoz ince ince doğranır. Daha sonra derin bir kabın içerisine un ve yumurta konularak çırpılır. Karışım belli bir kıvam aldıktan sonra diğer malzemeler eklenir ve iyice yoğrulur. Hazır hale gelen pırasa mücveri bir kenara konulur ve geniş bir tavanın içerisine sıvı yağ eklenerek kızdırılır. Yağ hazır hale geldikten sonra pırasa mücveri kaşık ile tavanın içerisine konulur ve arkalı önlü iyice kızartılır. Bu şekilde tüm mücverler yapılır. Daha sonra isteğe göre sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt ile servis edilir.

Pırasa mücveri, lezzeti kadar besin değeri ile de tercih edilen bir yemektir. Pırasa, A, C, K vitaminleri ile demir, magnezyum, potasyum gibi mineraller açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca lif içeriği sayesinde sindirim sistemine de faydalıdır. Pırasa mücveri, hem ana yemek olarak hem de meze olarak sofralarda yerini alabilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Zekeriyya

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Pırasa mücveri yaparken yağının kızıp kızmadığını nasıl anladınız? Ya da pırasaları ince doğramak ne kadar zaman alıyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Pırasa mücveri yaparken yağının kızıp kızmadığını anlamak için yağa bir parça ekmek batırabilirsin, eğer ekmek hızlıca kızarıyorsa yağ yeterince kızmış demektir. Pırasaları ince doğramak ise bıçak becerisine bağlı olarak değişir ama genellikle 10-15 dakika arasında tamamlanabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir, Zekeriyya Bey.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mücver Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mücver Kaç Kalori?

Mücver Kaç Kalori?

Güncel

Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcanlı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

Sebzeli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri