Kabak mücveri, yapımı oldukça basit ancak kıvamını tutturmanın zor olabileceği bir yemektir. Doğru teknikler ve püf noktaları uygulandığında, herkes tarafından sıklıkla yapılan ve severek tüketilen bir lezzet haline gelir. Kabak, özellikle çocuklar için besin değeri yüksek bir sebzedir ve mücver, kabağı yedirmenin lezzetli bir yoludur. Püf Noktaları Kabak, çok fazla su bırakan bir sebzedir. Bu nedenle, kabakları rendeledikten sonra suyunu iyice sıkmanız gerekmektedir. Ayrıca, tarifte un kullanıldığı için hamur tadının baskın olmaması adına kabartma tozu eklenir. Kabak Mücver İçin Gerekli Malzemeler
Kabak Mücver Nasıl Yapılır? Öncelikle kabakları güzelce yıkayın. İsteğe bağlı olarak kabuklarını soyabilirsiniz, ancak vitamin açısından soyulmaması önerilir. Kabakları rendeledikten sonra, suyunu iyice sıkın. Ayrı bir kapta yumurtaları, unu (önce 3 fincan) ve kabartma tozunu karıştırın. Daha sonra rendelediğiniz kabakları, doğranmış soğanları, maydanoz ve dereotunu ilave edin. Son olarak tuz ve baharatları ekleyin. Karışım çok cıvık gelirse, bir fincan daha un ilave ederek karıştırın. Karışımı beş dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu arada az yağlı kızdırılmış tavanızı hazırlayın. Karışımdan kaşık yardımıyla alarak tavaya dökün ve mücverleri her iki tarafı da güzelce kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu serili bir tabağa alın. Afiyet olsun! |