Yağsız Mücver Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Yağsız Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Mücver Tarifi

Mücver, özellikle kabak kullanılarak yapılan ve hafifliği ile bilinen bir yemektir. Kabak, vücudu temizleyen, sinirleri yatıştıran ve sindirimi kolaylaştıran özelliklere sahip bir sebzedir. Bu nedenle, bağırsak problemleri yaşayan kişiler için oldukça faydalıdır. Kabak, birçok farklı şekilde pişirilebilir; tencerede, güveçte veya fırında. Ayrıca, tatlısı bile yapılabilen bu sebze, en çok mücver olarak tüketilir. Mücverin farklı türleri bulunmaktadır; içine eklenen malzemeler ve pişirme yöntemleriyle çeşitlilik kazanır. En hafif olanı fırında pişirilen mücverdir.

Yağsız Mücver İçin Gerekli Malzemeler

Karışım İçin
  • 5 adet kabak
  • 3 adet havuç
  • 2 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 4-5 adet yeşil soğan
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Üzeri İçin
  • Yarım su bardağı rende kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı tulum peyniri

Hazırlanışı

Kabaklar soyularak iri rende yapılır. Rendelenmiş kabaklar bir kaba alınıp suyunu salmaları için beklenir. Suyunu salan kabaklar avuç içinde sıkılarak ayrı bir derin kaba alınır. Havuçlar rendelenir ve kabaklara eklenir. Yeşil soğanlar ve dereotu ince ince kıyılır. Yumurtalar da kabın içine kırılarak iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozu elekten geçirilerek karışıma iyice yedirilir. Son olarak tuz ve tüm baharatlar eklenerek mücver yapımı tamamlanır. Yağlanmış fırın kabına karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Mücverler fırından alınarak üzerine kaşar peyniri ve tulum peyniri serpilir. Üzerinin kızarması için mücver yaklaşık 10 dakika daha fırında pişirilir. Fırından çıkarılan mücverler bıçak yardımıyla kesilerek servis tabağına alınır. Mücverler sade olarak da servis yapılabildiği gibi tercihe göre yanında yoğurt ilave edilerek de servis yapılabilir.

Ekstra Bilgiler

Mücver, özellikle yaz aylarında hafif ve besleyici bir yemek olarak öne çıkar. Kabak, düşük kalori içeriğiyle diyet yapanlar için de ideal bir besindir. Mücverin içerisine eklenen havuç, A vitamini bakımından zengindir ve göz sağlığına katkı sağlar. Yeşil soğan ve dereotu ise, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlar. Bu tarifte un miktarını artırarak daha kıvamlı bir mücver elde edebilirsiniz. Ayrıca, farklı baharatlar ekleyerek tarifi kişiselleştirebilirsiniz. Eğer vegan bir alternatif arıyorsanız, yumurta yerine keten tohumu veya chia tohumu kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Kaç Kalori?dir?

Mücver Kaç Kalori?dir?

Ispanaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri