Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Mücver

Havuçlu mücver, sağlıklı, pratik, lezzetli ve kolay hazırlanabilen bir mücver tarifidir. Mücverler genellikle sadece havuçla değil, patates ve kabak gibi diğer sebzelerle de yapılmaktadır. Kızartma olduğu için biraz ağır gibi görünse de, yoğurt eşliğinde tüketildiğinde birçok yemekten daha hafif bir hale gelir. Özellikle kenarlarının çıtır oluşu, bu lezzeti herkesin beğenmesine neden olur.

Havuçlu Mücverin Özellikleri

Havuçlu mücver, et, tavuk ve balık yemeklerinin yanında da servis edilebilir. Daha hafif bir mücver yapmak istiyorsanız, tavaya olabildiğince az yağ koyabilirsiniz. Özellikle son dönemde popüler olan seramik tavalar, yapışmadan pişirme konusunda oldukça başarılıdır. Patates kızartması gibi bol yağlı kızartmalar için çok uygun olmasa da, köfte veya mücver gibi yiyecekleri tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak rahatlıkla kızartabilirsiniz. Böylece hem hafif hem de sağlıklı yiyecekler pişirebilirsiniz.

Havuçlu Mücver İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 adet yumurta
  • Yaklaşık olarak 1 çay bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yaklaşık olarak yarım çay kaşığı kadar dereotu
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz
  • Kızartmak için zeytinyağı

Servis Önerisi İçin

  • 1 su bardağı kadar ev yoğurdu
  • 1 diş sarımsak
  • Biraz tuz

Havuçlu Mücver Nasıl Yapılır?

Öncelikle havuçları yıkayıp ince ince soyun ve rendenin kalın tarafından rendeleyin. Başka bir tarafta soğanı soyup ince ince doğrayın veya robotta çekerek suyunu sıkıp içine koyun. Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri, baharatlar, maydanoz, ince kıyılmış dereotu, yumurta, un ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.

Yanmaz bir tava alıp içine biraz zeytinyağı koyup hafifçe kızdırın. Zeytinyağı kızdıktan sonra karışan havuçlu mücver harcını bir kaşık yardımıyla birer birer tavaya koyun, aralarında boşluklar bırakın ki birbirine yapışmasın. Havuçlu mücverler kızardıktan sonra arkasını çevirin ve diğer tarafının da pişmesini sağlayın. Ancak ocağın altının harlı olmamasına dikkat edin, aksi takdirde mücverler pişmeden yanabilir.

Havuçlu mücver harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kızaran mücverleri havlu kâğıt serilmiş bir tabağa koyun. Bu işlem, mücverlerin çekmiş olduğu fazla yağı bırakmasına yardımcı olacaktır. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Üzerine yoğurt ve bir diş dövülmüş sarımsak ekleyerek karıştırın ve havuçlu mücverlerin üzerine dökün ve servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Domates Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Domates Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mücver Kaç Kalori?

Mücver Kaç Kalori?

Güncel

Yağsız Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasa Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Mücveri Tarifi ve Malzemeleri