Fırında Mücver Fırında mücver, pek çok kişinin zevkle tükettiği sebze yemeklerinden biridir. Özellikle çocuklara sebze sevdirmek ve yedirmek için mükemmel bir yoldur. Mücver, damak zevkine göre farklı sebzeler veya kıyma ile yapılabilir. Fırında pişirildiği için çok daha az yağlı ve hafiftir. İçerisine peynir, taze nane, maydanoz ve ıspanak gibi sebzeler eklenerek hem lezzeti hem de vitamin değeri artırılabilir. Çocuklarınıza kabak, ıspanak, havuç gibi sağlıklı besinleri yediremiyorsanız, rahatlıkla mücver yaparak bu besinleri onlara sunabilirsiniz. Mücver, fırında kısa sürede yapılabilecek bir yemek olduğu için ani gelen misafirlerinize de rahatlıkla sunabilirsiniz. Fırında mücver, sabah kahvaltılarında da rahatlıkla tüketilebilir. Özellikle patatesli olarak yapılan mücver, sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerindendir. İçerisine eklenen peynir ile daha da lezzetli hale getirilebilir. Akşam beş çaylarında ve kadınlar arasında yapılan günlerde de sıkça tercih edilen bir lezzettir. Fırında yapılan birçok farklı mücver çeşidi vardır, bunlardan bazılarına bakalım. Fırında Patates Mücveri Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Patates Mücveri Nasıl Yapılır? Fırında patates mücveri, özellikle çocukların çok sevdiği lezzetli bir tariftir. Bu mücverin yapımı için ilk olarak maydanoz ve kuru soğan yıkanır ve soğanın kabukları soyularak maydanoz ayıklanır ve ince ince doğranır. Bu malzemeler derin bir kap içerisine alınır. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Un, sıvı yağ ve yumurtalar eklenerek karıştırılır. Ayrı bir tabakta patatesler rendelenir ve suyu sıkılıp kaba eklenerek karıştırılır. Bir borcam ya da fırın kabı yağlanarak bu harç içerisine iyice yayılır. Fırına verilir ve 180 derecede kırk dakika kadar pişirilir. Ardından üzerine bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek tekrar fırına verilir ve kaşar peynirinin üzeri kızarana kadar fırında tutulur. Ardından fırından alınır ve sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun. |
Çağılı
21 Temmuz 2024 PazarFırında patates mücveri yaparken patateslerin suyunu sıktıktan sonra kaba eklemezsem kıvamı nasıl olur?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Çağıl,
Patateslerin suyunu sıkmadan kaba eklediğinde mücverin kıvamı biraz daha cıvık olabilir. Bu da fırında pişerken istenen kıtırlığı elde edememene neden olabilir. Suyunu sıkmak, patateslerin fazla nemini alarak daha iyi bir kıvam ve yapı elde etmene yardımcı olur. Bu şekilde mücverlerin daha lezzetli ve dokusu daha uygun olacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir, afiyet olsun!