Kaşarlı Mücver Tarifi Kaşarlı mücver, lezzeti ve sunumuyla göz dolduran bir yemektir. Birçok sebze çeşidi ile hazırlanabilen bu tarif, özellikle kabak ve kaşar peyniri ile mükemmel bir uyum sağlar. Kaşarlı Mücver Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Kaşarlı Mücverin Hazırlanışı Öncelikle kabakları rendeleyip, suyunun süzülmesi için bir süzgece alın. Yeşil soğanları ve maydanozu yıkayıp, ince ince doğrayın. Bu malzemeleri derin bir kaba koyun. Tuz ve pul biber ekleyerek karıştırın. Başka bir kapta, 3 yemek kaşığı un ve 2 yumurtayı iyice çırpın. Topaklanmalar giderildikten sonra, bu karışımı kabaklı karışıma ekleyin. Kaşar peynirini rendeleyip, karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız mücver harcını bir kenarda bekletin. Bu esnada kızartma yağını ısıtın. Büyük bir yemek kaşığı ile harçtan alıp, yağın içine top şeklinde bırakın. Tüm harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Mücverleri arkalı önlü kızartın. Kızarttığınız mücverleri, yağını çekmesi için peçete serili bir tabağa alın. Daha sonra bu mücverleri servis tabağına yerleştirin. Başka bir tavada, sıvı yağ ve domates salçasını karıştırarak güzel bir sos hazırlayın. Bu sosu akışkan bir hale getirin ve servis tabağına koyun. Bir kâsenin içine yoğurdu koyup, üzerine rendelediğiniz sarımsakları ekleyin. Bir tutam tuz ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu sosu da servis tabağına alın. Kaşarlı mücverlerin üzerine yoğurt ve salça sosunu ekleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşarak bu lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun. |