Patlıcanlı Mücver Patlıcanlı mücver, evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz lezzetli tarifler arasında yer almaktadır. Hızlı ve kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu mücver sayesinde misafirlerinize ve ailenize restoranlarda yediğiniz kadar lezzetli mücverler sunabilirsiniz. Bu mücveri hazırlarken en önemli noktalardan biri, patlıcanların acılığını almak için tuzlu su içinde bekletmeniz gerektiğidir. Patlıcanları suyun içinden çıkardıktan sonra acılığından kurtulmuş olduğunu görebilirsiniz. Patlıcanlı Mücver Malzemeleri
Patlıcanlı Mücver Nasıl Yapılır? İlk olarak patlıcanları soyup çok küçük küpler halinde doğruyoruz ve acısını almak için 20 dakika boyunca tuzlu suda bekletiyoruz. Patlıcanlar tuzlu suda beklerken maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı incecik doğruyoruz. Daha sonra suyunu süzdüğümüz patlıcanları sıkarak acı suyu kalmaması ve diri olmaması için iyice arındırıyoruz. Patatesi soyup rendeliyoruz ve suyunu iyice sıkarak posasını çıkarıyoruz. Aksi takdirde mücver çok cıvık olacaktır. Beyaz peynirimizi de rendeledikten sonra tüm malzemelerimizi bir kap içinde iyice harmanlıyoruz. Yağımızın iyice kızgın hale gelmesini sağlıyoruz ve patlıcanların fazla yağ çekmemesi için dikkat ediyoruz. Kaşıkla karışımdan alıp kızgın yağa bırakıyoruz ve kızartıyoruz. Dilerseniz domates sosu veya yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Patlıcanlı mücveri daha da lezzetlendirmek için farklı peynir türleri kullanabilirsiniz. Özellikle kaşar peyniri veya tulum peyniri, mücvere farklı bir lezzet katacaktır. Ayrıca kabak veya havuç gibi sebzeler de ekleyerek tarifi çeşitlendirebilirsiniz. Mücveri fırında pişirerek daha sağlıklı bir alternatif elde edebilirsiniz. |