Kabak Mücveri Nasıl Yapılır
Kabak Mücveri Nasıl Yapılır, Kabak mücveri yapılışı bir o kadar basit ve lezzetli ama herkesin kıvamını tutturamayacağı kadar da zor bir tariftir. Kabak mücverini yaparken bir iki püf nokta vardır sadece aslında bunlar olduğunda gözden kaçırılmadığı sürece herkesin severek sık sık yapacağı pratik ve kabağı sevdirerek yedirecek güzel bir yemektir.
Özellikle çocuklar için besin kaynağı kabak başka türlü yedirilmesi neredeyse imkânsız.
Püf noktaya gelecek olursak bütün bayanların bildiği üzere kabak çok su bırakan bir sebzedir, öncelikle kabaklarımızın suyunu sıkarak almalıyız. En önemlisi ise tarifimizde un olacağı için baskın ve hamur tadı almamak için kabartma tozu kullanacağız.
Kabak Mücver için gerekli malzemeler- 3 tane kabak
- 3 tane yumurta
- 3 veya 4 fincan kıvama göre un (Çok cıvık olmamalı)
- 4 dal taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dere otu
- Yarım paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
Kabak Mücver Nasıl Yapılır?
Öncelikle kabaklarımızı alıp güzelce yıkıyoruz isteğe kabuklarını soyabilirsiniz ama ben vitamin açısından soymuyorum ve önermiyorum soyulmasını. Daha sonra kabaklarımızı rendeleyip sularını sıkıyoruz. Ayrı bir da öncelikle yumurtalarımız, unu (Önce üç fincan) ve kabartma tozunu güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra rendelenmiş kabaklarımızı, doğranmış soğanları, maydanoz ve dere otunu da ilave ettikten sonra son olarak tuz ve baharatlarımızı da ilave ediyoruz.
Eğer kıvamı çok cıvık geldi ise bir fincan kadar daha un ilave ederek karıştırıyoruz güzelce tekrar karıştırdıktan sonra, bir beş dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz. O arada az yağlı kızdırılmış tavamızı ayarlayalım yağlı kaşık yardımıyla karışımı dökerek mücverimizi iki taraflı da güzel bir şekilde kızartıp. Kâğıt havlu serili tabağımıza alıyoruz.
Afiyet Olsun.
19.01.2024 13:04:45
Kabak Mücveri Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|