İlk başta kabaklarımızı yıkayıp rendeliyoruz.
Sonra suyunu sıkıp derin bir kaba alıyoruz. Patatesleri soyup rendeliyoruz ve suyunu sıkıp kaba alıyoruz. Havuçlarımızıda rendeliyoruz ve suyunu sıkıp kaba alıyoruz. Sonra sütü, unu, taze soğanları, yumurtayı, tuzu, karabiberi, pul biberi koyup kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Ocağa derin bir tavayı alıyoruz. Altını orta ateşte açıyoruz. Kabaklar mücverimizi sürekli sulandıracağı için tavaya alırken suyunu döküyoruz. Yağımız ısındıktan sonra kaşıkla mücverden alıp tavamıza koyuyoruz ve arkalı önlü kızartıyoruz. Servis tabağına alırken altına peçete seriyoruz. Çünkü yağda kızardığı için ağır olabilir. Servis tabağına aldıktan sonra dilersek sarımsaklı yoğurtla dilersekte sade bir şekilde servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.