Patlıcanlı mücver evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ürünler arasında yer almaktadır. Evde hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu mücver sayesinde misafirlerinize ve ailenize en az restoranlarda yediğiniz mücverler kadar lezzetli bir mücver hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır. Bu mücveri hazırlarken bilmeniz gereken en önemli husus patlıcanların acılığını alabilmek için tuzlu su içerisinde bekletmeniz gerektiğidir.
Patlıcanları suyun içerisinden çıkardığınızda acılığından kurtulmuş olduğunu görebilirsiniz.
- 3 orta boy patlıcan
- 2 yumurta
- 1 patates
- 6 tane yeşil soğan
- 50 gram peynir
- 5 yemek kaşığı un
- Maydanoz
- Dere otu
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Patlıcanlı Mücver Nasıl Yapılır?
İlk olarak patlıcanları soyup çok küçük küpler halinde doğruyoruz ve acısını alması için 20 dakika boyunca tuzlu suda bekletiyoruz. Patlıcanlar tuzlu suda beklerken maydanoz, dere otu ve yeşil soğanı incecik doğruyoruz. Daha sonra suyunu süzdüğümüz patlıcanları sıkarak acı suyu kalmasın ve diri olmasın diye sudan iyice arındırıyoruz.
Patlıcanlı mücver için daha sonra patatesi soyup rendeliyoruz ve iyice suyunu sıkarak posasını çıkarıyoruz. Aksi takdirde mücver çok cıvık olacaktır. Beyaz peynirimizi de rendeledikten sonra tüm malzemelerimizi bir kap içerisinde iyice harmanlıyoruz.
Yağımızın iyice kızgın hale gelmesini sağlayıp patlıcanların fazla yağ çekmemesini sağlıyoruz. Kaşıkla karışımdan alıp kızgın yağa bırakıyoruz ve kızartıyoruz. Dilerseniz domates sosu ile ya da yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.