Yoğurtlu kabak mücver tarifi, ana maddesi bol lifli bir sebze olan kabaktan yapılmaktadır. Kabak fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi mineraller açısından çok zengindir. Aynı zamanda Kabağın içinde, cinslerine göre şekerli maddeler de bulunmaktadır. Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır ve sindirimi kolaylaştırır. O nedenle tembel bağırsaklara sahip kişilerde bağırsakları düzene sokmak için önemli rol oynamaktadır.
Kabak çiğ olarak rendelenip salatalara da katılabilir. Kabak soğuk sıcak, kıymalı kıymasız olarak ya da en çok tercih edilen haliyle kızartılarak tüketilmektedir. İster tencerede ister güveçte ister fırında pişirilebilir. Çok yönlü bir sebze olduğundan tatlısı da yapılmaktadır. Aynı zamanda kabak çiğ olarak rendelenip salatalara da katılabilir. Kabak en çok da mücver adı verilen karışım elde edilerek tüketilir.