İlk olarak havuçlar yıkanır ve yuvarlak şekilde doğranır. Derin bir tencerenin içerisine yarıya kadar su konulur ve kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine havuçlar atılır ve haşlanır. Havuçlar haşlanırken karnabahar birbirinden ayrılır ve oda havucun üzerine haşlanması için atılır. Karnabahardan sonra brokoli haşlanması için tencerenin içine atılır. Sebzeler haşlandıktan sonra süzülür ve soğuması için bekletilir. Sebzelerin soğuması için beklenirken diğer yandan yeşil soğan ve pırasalar ince ince doğranır. En son olarak derin bir kabın içerisine tüm malzemeler eklenir ve iyicene harmanlanır. Hazır hale gelen sebzeli mücver fırın tepsisinin içine dökülür ve her yerine eşit şekilde serilir.
Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerini kızarana kadar pişirilir. Piştikten sona sıcak bir şekilde servis edilir. İsteğe göre yoğurt ile servis edilebilir.
Afiyet Olsun.